Nutikas nipp, kuidas kiiresti ja lihtsalt mune koorida

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Munade koorimine on tülikas töö, mis vajab üsna palju aega ja kannatlikkust. Selle ülesande saab mõne nipi abil aga ka oluliselt lihtsamalt lahendada.

Esmalt tuleks teada, kuidas mune õigesti keeta. Selleks, kirjutab GoodHousekeeping, tuleb munad tõsta külma veega täidetud potti ja keema lasta ning keeta kõigest minut. Seejärel tuleb munad kuuma vette järelvalmima jätta: selleks kulub kümme minutit. 

Kui aeg täis, võib mune enne koorimist kergelt külma veega jahutada.

Selleks aga, et munade koorimine ei oleks ülesanne, mis võtab palju aega ja vaeva, tasub teada geniaalset kolme sekundi nippi, mille abil muna parimal juhul tõesti kõigest kolme sekundiga kooritud saab. Olenevalt munast ja keetmismeetodist võib koorimine siiski mõne hetke kauem võtta, aga on kindlasti kõige kiirem.

Selleks tuleb muna vastu lauda lüüa, seda siis peopesa all mööda lauda veeretada ja seejärel koor maha libistada. Vaata täpsemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles