Tallinna südalinna suurim elamuarendus saab nurgakivi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Das Haus elamukvartal.
Das Haus elamukvartal. Foto: Novira Capital

Sel nädalal saab Tallinna südalinnas nurgakivi uus elamukvartal, millega kerkivad Pärnu maantee ja Süda tänava nurgale silmapaistva arhitektuuriga äripinnad ja üle 10 000 ruutmeetri uusi kortereid.

Das Haus elamukvartali näol on tegemist südalinna suurima elamuarendusega. 

«Nii arhitektuuriliselt kui teostuselt silmapaistva kvartali ehitustöödega on kavas lõpule jõuda järgmise aasta lõpus, ent juba täna on 140 korterist pea pooled oma omaniku leidnud,» märkis kvartalit arendava Novira Capitali juhtivpartner Arle Mölder.

Das Haus elamukvartal.
Das Haus elamukvartal. Foto: Novira Capital

Neli arhitektuurselt eristuvat hoonet neljal eri kinnistul moodustavad kahtlemata pilkupüüdva terviku. Lisaks ühe- kuni viietoalistele korteritele valmivad kvartalis ühtekokku ligi 14 000 ruutmeetril ka büroopinnad, esinduslik restoran ja tänavaäärsed kaubanduspinnad. Mugavaks parkimiseks rajatakse kahekorruseline maa-alune garaaž.

Das Haus elamukvartal.
Das Haus elamukvartal. Foto: Novira Capital

Elamute ehituse käigus korrastatakse ka Hõlmikpuu pargina tuntud roheala ning rajatakse atraktiivne avalik ala pargi ning elamu vahele. Projekti järgi jääb osaliselt eksponeerituks ka kaevetööde käigus avastatud unikaalne keskaegne akvedukt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles