Kinnisvaraportaalis on müüki pandud olulise tähtsusega mõis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Kinnisvaraportaalis City24.ee on müüki pandud Seidla mõis, mille pargis juba aastakümneid üht Eesti kõige pikema ajalooga laata peetakse.

Järva vallas on müüa 18. sajandist pärit Seidla mõisa kompleks. Lisaks peahoonele kuulub mõisa juurde 1980ndate lõpul renoveeritud ait-tõllakuur (450 ruutmeetrit) ning ainulaadne kaheruumiline jääkelder (160 ruutmeetrit).

Foto: city24.ee

Mõis koos kõrvalhoonete ning inglise stiilis pargiga on kokku 6.39 hektarit. Lisaks mõisakinnistule kuulub pakkumise juurde viinaköögi kinnistu, mis koosneb endisest viinaköögist ja kõrvalhoonest. Viinaköögi maavaldus kokku 9.19 hektarit. Kogu maavaldus, mida müüakse, on 15.58 hektarit.

Hea juurdepääs Eestimaa keskel (Pärnu - Rakvere mnt ääres, Piibe mnt 6 km kaugusel), mõisakompleksi terviklikkust ei riku sobimatud hooned, piisav privaatsus, kuida samas hea juurdepääs. Peahoone on konserveeritud. Katus on terve, laetalad on vahetatud, ruumid on puhtad.

Foto: city24.ee

Kõrvalhoone on heas seisus. Mõisa park on hooldatud. Peahoone aias on õunaaed. Mõisa tiik vajab puhastamist. Kommunikatsioonidest on vesi ja kanalisatsioon ning Telia optika krundi piiril. Korralik elektrienergiavarustus. Samuti on oma kaev peahoonel ning viinaköögil. 

Vanakraamisõprade jaoks on tegemist tähendusrikka paigaga: juba 20 aastat peetakse mõisahoone territooriumil suviti legendaarset Kila-Kola laata, mis on suurim omataoline Eestis. Suviti tegutseb siin ka kohvik.

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles