Lõviosa mängufilmi «Võta või jäta» stseenidest filmiti Kodulahe kvartalis

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Võta või jäta»: ootamatult üksikisa staatusesse sattunud kalevipoeg Erik (Reimo Sagor) oma pisitütre Maiga.
Kaader filmist «Võta või jäta»: ootamatult üksikisa staatusesse sattunud kalevipoeg Erik (Reimo Sagor) oma pisitütre Maiga. Foto: Apollo Kino

Osa äsja linastunud filmi tegevusest leiab aset Kodulahe esimeses kortermajas.

14. septembril jõudis kinodesse Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks valminud mängufilm «Võta või jäta», mis räägib loo ühe eesti mehe teekonnast isakssaamisel ning kandideerib tänavu võõrkeelse filmi kategoorias Oscarile. Suur osa filmi stseenidest filmiti möödunud sügisel Kodulahe kvartali Lahepea 7 maja ühes korteris.

«Sooviti korterit, mis oleks uus, aga mitte päris valmis – sellist, kus oleks vaja remondimehe kätt,» ütles Kodulahe müügijuht Aivar Kaljulaid. «Filmis pidi korter kuuluma naisele, kellega peategelasel tekib armulugu. Naine pidi mehe kutsuma enda juurde remonti lõpetama ehk seinu värvima ja liiste panema. Meil oli vaba korter, aga täiesti valmis. Lubasime siis ukse- ja põrandaliistud ära võtta ja osa heledaid seinu filmimise käigus potisiniseks värvida.»

Kaljulaid tunnistab, et otsus tekitas algul veidi kahtlusi, et kas uue ilmega korterile on enam nii lihtne ostjat leida. Pärast filmivõtteid panid ehitusmehed liistud taas paika ja ka seinad otsustati üle värvida, jäädes sealjuures filmi kunstniku valitud sinise värvitooni jurde. «Filmis ehitajat mänginud näitleja ei ole ju tegelikult maaler,» nentis Kaljulaid. «Tema värvitud seinad ei jäänud sellised, nagu peaks. Aga värvitooni jätsime, sest kui mööbel oli sees, mõjus see potisinine väga kihvtilt,» lisas ta.

Filmivõteteks kasutatud korter leidis võtetejärgselt õnneks üsna kiiresti ka väärilise uue peremehe. «Omanik käis filmi pidulikul esitlusel ja nägi alles ekraanilt, milline tema korter algselt välja nägi,» märkis Kaljulaid. Lahepea 7 majas on tänaseks müüdud kõik 120 korterit, potisiniste elutoaseintega korter oli ainulaadne teiste heledate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles