Koduomanike 10 aastat väldanud kohtulahingust võtsid suurima ampsu advokaadid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timminsite pere.
Timminsite pere. Foto: Paul Davey / SWNS.com / Paul Davey / SWNS.com/ Scanpix

76-sentimeetrise maalapi nimel 10 aastat kohtuteed käinud osapooled peavad nüüd advokaatide nähtud töö ja vaeva kinni maksma.

Raymond ja Annette Timmins nägid kümme aastat vaeva, et tõestada 76-sentimeetrise krundi kuuluvust neile. Õiguse silmis jäi aga võitjaks abielupaari naabrimees Alan Soden, kes maalapikese kõik need aastad oma sõiduautoga hõivas.

Timminsite jaoks oli kümme aastat väldanud vaidlus põhimõtte küsimus, vahendab realestate.com.au. 

«Me oleme kõik oma säästud kohtuvaidluse peale kulutanud. Me pidime isegi Raymondi pensionifondi tühjendama,» märkis 73-aastane Annette Timmins väljaandele. Kuldses eas abielupaar on nüüd kohustatud maksma ühtekokku 82 066 eurot kohtu- ning advokaadikulusid. Nende naabri Alan Sodeni kohtukulud ulatuvad aga veidi üle 55 000 euro.

Annette and Raymond Timmins demonstreerivad 76-sentimeetrist riba.
Annette and Raymond Timmins demonstreerivad 76-sentimeetrist riba. Foto: Paul Davey / SWNS.com / Paul Davey / SWNS.com

«Me ei kavatsenud alla anda. Kui härra Soden oleks kohe algusest peale veidi koostööaltim olnud, leidnuks me kindlasti mõne leebema mooduse, kuidas seda lahendada. Ma suuda seda uskuda. Nüüd ma tõesti vihkan seda maja,» lisas kaotusvalust toibuv proua Timmins. 

Kohtus võitjaks jäänud Saden tunnistab aga, et tema erilist võidujoovastust ei tunne, lisades, et ainsad kes kohtulahingus tõelise võidu saavutasid, olid nende kolme palgatud advokaadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles