Galerii: kõhedusttekitav hüljatud maja, mille majarahvas ajas minevikus veelgi kõhedamat pereäri

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hüljatud maja Kanadas on jätnud seda jäädvustanud fotograafile õige kummalise maigu suhu - piltnikku jäid kummitama kodu hüljanud pere saatus ning nende kiire lahkumise tagamaad.

Selles, Ontario provintsis asuvas, hoones tegutses omal ajal pereettevõtte, kelle pärusmaaks oli lahkunute ärasaatmine ehk matusetalitus. Ülesvõtted 1900. aastatel kerkinud majast paiskavad õhku tohutul hulgal küsimusi, mille kohta ajalugu paraku vaikib.

Pildid jäädvustanud fotograafi, varjunimega Freaktography, üllatas aga kõige enam maja hea seisukord ning kuivõrd vähe vandaalid seda rüüstanud on. 

«Ma võiks selle kohta isegi öelda, et mahajäetud ning sissekolimiseks valmis, aga ma usun, et küllap selle praegune omanik kuskil veel liikvel ole,» kirjutab mees oma koduleheküljel. 

Kõik fotograafi ülesvõtted mahajäetud majast viitavad selle eelmiste omanike kiirele lahkumisele. Ajahambast puretud hoones on puutumata kirstud ning kremeeritud inimeste tuhk, mis ootavad veel viimsele teekonnale saatmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles