Internetis lööb laineid põnevalt valmistatud kartuliroog

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dinneratthezoo.com

Veebis lööb laineid omapärane kartuliroog, mis on rooga proovinute väitel parim asi, mida kartulitest valmistada võimalik. 

Retsepti jagavad mitmed köögi- ja söögiportaalid, kuid algselt on see pärit leheküljelt Dinner at the Zoo. Kommentaarid roale on väga kiitvad, nii et proovida tasub kindlasti - roa fenomen seisnevat selles, et see on nii lihtne ja justkui argine, aga maitse on väga rikkalik, mis muudab selle toidu vaat et pidulikuks. 

Vaja läheb:

0,5 kg kartuleid
2 dl piima
4 spl sulatatud võid
2 dl hapukoort
3,5 dl riivitud cheddar-juustu
soola, pipart
100 g peekonit
rohelist sibulat
peterselli

Tee nii:

Keeda kartulid soolases vees, valmista kartulipuder, segades sinna purustamise käigus piim, hapukoor ja sulatatud või. Lisa soola ja pipart, sega sisse enamik juustust.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane puder ahjuvormi, raputa peale allesjäänud juust. Kata fooliumiga ja küpseta ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja, puista peale tükkideks lõigatud peekon ja pane uuesti 20 minutiks ahju. Roog on valmis, kui juust mullitab ja peekon on krõbe. Siis jääb veel vaid sibul ja petersell pinnale puistata.

Tasub kindlasti proovida! Eriti hea selle roa juures on, et selle võib esimese ahjupaneku eelse seisuni ka näiteks eelmisel päeval valmis teha.

Vaata originaalretsepti SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles