Last ootavad paarid teevad pea eranditult ühe suure mõttetu väljamineku

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Elevil tulevased lapsevanemad teevad tihti ühe kalli, aga täiesti tarbetu väljamineku.

Nimelt sisustatakse väga sageli täies mahus lastetuba, kuigi selleks pole mitte mingit vajadust, vahendab Realtor. Lastearstid üle maailma on seda meelt, et beebid võiksid vähemasti esimese eluaasta magada vanematega ühes toas - see on parem lapsele ja mugavam vanematele. 

Tihti ei vaja beebid isegi eraldi voodit, sest magavad lõpuks nagunii ema-isa kaisus. Nii jääb kõva raha eest sisustatud lastetuba lihtsalt seisma ja selleks ajaks, mil laps on valmis sinna kolima, on beebipärane interjöör juba täiesti aegunud ja vajab väljavahetamist.

Kui lapsele eraldi voodi ostad, siis ka siin tasuks piiri pidada: lisaks sellele pole vaja hankida uhkeid tekke, patju ja muud taolist - beebi ei vaja neid. Ta vajab korralikku madratsit, lina ja mõnusat tekki. Sellest piisab.

«Üleliigsed asjad on beebivoodis hoopis ohtlikud, mitte armsad ja mõnusad,» ütleb lastearst Charles I. Shubin. Laps võib nende tõttu lihtsalt lämbuda.

Väga suure tõenäosusega ei ole mõtet osta ka mähkimislauda: mähid last nagunii seal, kus juhtub. See suur kobakas mööblitükk võtab toas lihtsalt asjatult ruumi.

Nii et kuigi pesapunumisinstinkt tahab teist suure tõenäosusega vägisi võitu saada, tasuks säilitada terve mõistus ja praktiline meel: beebi ei vaja oma tuba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles