Remondiblogi: Tartu paari üheksa kuud kestnud vannitoaremont on valmis!

Margit Partei
, blogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margit Partei

Seekord näitab Margit, milline näeb välja nende väga pikalt ehitatud ja lõpuks valmis saanud vannituba. 

Eelmisel korral jõudsime vannitoa remondiga nii kaugele, et teha oli veel terve nimekiri väiksemaid ja natuke suuremaid töid, näiteks:

  • paigaldada viimane laeliist, kõik naelaaugud-jätkukohad akrüülida ja liistud üle värvida;
  • osta ja paigaldada peegliküttekiled;
  • kõik lahtised elektrikaablid lasta elektrikilbis ära ühendada;
  • rätikuivati vedelikuga täita;
  • silikoonida valamute seina lõikekoht põrandaga;
  • lõhkuda välja kaks rida rikutud plaate valamute seinas, asendada uutega, vuukida;
  • paigaldada valamukapp ja valamud, ühendada valamute kanalisatsioon;
  • ehitada puidust aknapõsk, pahteldada ja värvida, paigaldada välimised aknaraamid ja sisemised aknaliistud;
  • välja lõigata ja paigaldada ukseleng koos uksega, paigaldada link ja lukk.

Praktiliselt kõik need asjad on nüüdseks ka tehtud ja vannituba on täies ulatuses kasutatav ja näeb välja selline, nagu plaanitud sai. Võrreldes sellega, mis oli paar kuud tagasi, on edasiminek mäekõrgune.

Foto: Margit Partei
Olukord jaanuaris.
Olukord jaanuaris. Foto: Margit Partei
Mööbli ehitasime ise.
Mööbli ehitasime ise. Foto: Margit Partei
Juunis oli niimoodi.
Juunis oli niimoodi. Foto: Margit Partei

Võrreldes esialgse plaaniga, mida 3D-joonistel kujutatud sai, toimus ka paar muudatust. Näiteks tuli ühe suure ümmarguse peegli asemel meile seinale hoopis kaks piklikku ja kandilise joonega peeglit. Põhjus siin taga on täiesti praktiline. Kuna WC-poti sisseehitatud raam on kindla kõrgusega, tuli täpselt sinna kõrgusele ka meie puidust «riiul». Ümara peegli puhul oleks ma pidanud praktiliselt kikivarvul seisma, et end sealt normaalselt näha. Seega valisime praktilise lahenduse, mis näeb samuti minu arvates kena välja.

Foto: Margit Partei
3D-joonised, mille tegin RoomStyleri tarkvaraga.
3D-joonised, mille tegin RoomStyleri tarkvaraga. Foto: Margit Partei

Teiseks muutsime käterätikuivati asukohta. Vahetult WC-poti kohal paiknemine ei tundunud just kõige hügieenilisem ega ka praktilisem lahendus, seega paigutasime selle hoopis akna kõrvale, kust sellele paremini ligi pääseb. Muidu olekski see nurk kuidagi väga valge ja tühi olnud.

Lõpuks paigutasime WC-poti kohale tühja nurka ühe minu mustvalge foto, et see nurk nii igavaks ei jääks. Päris rahule ma selle nurgaga veel ei jäänud, aga oma kodu sisustamine kord ongi juba selline protsess, mis päris lõpule vist kunagi ei jõuagi.

Foto: Margit Partei
Foto: Margit Partei
Nüüd on tuba valmis.
Nüüd on tuba valmis. Foto: Margit Partei

Praegu jääb täiesti plaanipäraselt tegemata leiliruum, sest hetkel on meil aega ja raha kulutada pakiliseteks töödeks.

Praegu tegeleme aktiivselt talveks valmistumisega: akende restaureerimisega oleme jõudnud juba üpris lõpusirgele, vanad lengid tuleb eest ära võtta, restaureerida, panna täisnurka ning siis restaureeritud uute klaasidega raamid jälle ette passitada. Aeganõudev oskustöö ühesõnaga.

Vahepeal peame korteris saama ühefaasilise elektri kolmefaasiliseks muudetud, mis on jälle aeganõudev bürokraatiajada. Vastasel juhul põrkun talvel pidevalt probleemiga, kas:
1) saada soe tuba, sest osa korterist kütab ju soojuspump või vannitoas põrandaküte,
2) saada soe vesi, mis tuleb elektriboilerist või
3) saada soe toit, mida pärast põrandate lammutamist ja gaasipliidist ajutiselt ilmajäämist hakkab tegema pisike elektripliit.

Seejärel tuleb enne külmade saabumist ka kõik laed ja välisseinad lõpuni soojustada. Edasi ilmselt lähme juba põrandatega, mis veel osaliselt lammutamist vajavad. Tegemist on endist viisi palju, aega aga vähe. Vähemalt plaan on paigas ja see on juba pool võitu. Eks näis, kui kaugele aasta lõpuks kõigi nende tegemistega jõuame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles