Tallinna kinnisvaraturg kukkus möödunud kuul 2015. aasta tasemele

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga kalli kinnisvara müümine on Eestis pikk ja keeruline protsess.
Väga kalli kinnisvara müümine on Eestis pikk ja keeruline protsess. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakordselt soe suvi on mõjutanud pealinna kinnisvaraturgu - tehingute arv on aasta keskmisega võrreldes koguni 20 protsenti langenud.

Augustis müüdi Tallinnas 703 korterit, mis on 0,4 protsenti vähem kui juulis. Korteri keskmine ruutmeetrihind langes kuu lõikes kaks protsenti 1787 euroni. Kalleim korter müüdi ligi 450 000 ning odavaim 1 000 euroga. 

Augustikuu jooksul müüdi Tallinnas lisaks 31 hoonestatud elamumaa krunti, mis on ühe võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi sealjuures 595 000 ning soodsaim 500 euro eest. Möödunud kuul läks kaubaks 13 elamumaa krunti, mis on 15 võrra enam kui juulis. Kalleim krunt maksis 172 000 ja odavaim 10 000 eurot.

«Samal tasemel tehti tehinguid viimati 2015. aastal,» märkis 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

Maa-ameti statistika kohaselt tehti augustis kodudega siiski ka mitmeid suuri tehinguid. Kalleim korter müüdi ligi 450 000 ning maja 600 000 euro eest.

«Väga kalli kinnisvara müümine on Eestis pikk ja keeruline protsess, sest rikastele meeldib asju nullist ja oma maitse järgi teha. On ka selliseid juhuseid, kus värskelt lõpetatud ja väga kallis siseviimistlus lõhutakse täielikult paneelini maha, et siis kõik jälle üles ehitada,» täpsustas Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles