Vannitoale saab värske välimuse anda soodsalt ja plaate vahetamata

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Enamasti on meie vannitoad täies mahus plaaditud ja võib väga kergesti juhtuda, et kodu vahetades või aja möödudes esialgu seina pandud plaatide välimus enam ei meeldi. Neid ei pea aga maha kiskuma.

Selleks, et vannitoale soodsalt uus välimus anda, ei ole vaja muud kui potti värvi, värvimisalust ja värvirulli. Sisuliselt võib sellega piirduda, aga kui tahad plaatidele ka mustrit anda, oleks vaja ka šablooni, millega muster peale tupsutada.

Selliseks tööks sobib hästi väga populaarne kriidivärv. Rulliga kantakse põhivärv plaatidele, švammiga tupsutatakse läbi šabloonilehe plaatidele muster. Kui värv on kuivanud, lakitakse plaadid kulumiskindluse saavutamiseks üle. 

Mõistagi pole selline lahendus nii püsiv kui korralikult paigaldatud keraamiline plaat, kuid mõne aasta peaks kaubanduslik välimus siiski püsima, kui värvimistööd on tehtud korralikult (valitud õiged värvid, pind enne ülevärvimist puhastatud ja nii edasi). See on suurepäraseks lahenduseks olukorras, kus vannitoa kapitaalremondi jaoks hetkel vahendeid napib, aga vana välimust enam kuidagi taluda ei suuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles