Väga levinud säästunipp võib nõudepesumasina lootusetult rikkuda

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Veebis ringleb soovitus, mis peaks nõudepesumasina kasutamist kõvasti lihtsustama, kuid tegelikult võib see masina lootusetult rikkuda. 

Väidetavalt võib nõudepesumasina pesuvahendi asendada vajadusel vedelseebi ja söögisooda seguga. Tundub nagu väga hea idee, kuid tegelikult ei tasuks seda kodus järele proovida, kirjutab The Kitchn. 

Kodumasinatootja Miele esindaja Dirk Sappok ja kodumasinate parandusega tegelev Travis Robertson ütlevad ühest suust, et tegemist on väga halva ideega. Pesuvahend on nende sõnul loodud selleks, et nõusid pesta - neil on rasva ja toiduõli lahustavad omadused, tihti sisaldavad need pisut valgendit ja on kindlasti kõrge PH-tasemega.

Vedelseep on märksa leebem vahend, mis aga vahutab kõvasti. Vaht nõudepesumasinas on aga suur probleem. «Vahtu täis masinas ei saa vesi ja pesulabad korralikult ringi käia. Nõud ei saa puhtaks,» selgitab Robertson.

Vahuga täidetud nõudepesumasin võib lõppkokkuvõttes ka lekkima hakata. Samuti jätab vedelseep nõudele teatava kihi, nõud ei tundu puhtad, ütleb Sappok.

Kui küsida, kas vedelseebi ja sooda segu võiks kodus katsetada, ütlevad mõlemad, et kindlasti mitte. «See on sama hea kui kasutada mootoriõli asemel oliiviõli. Seda sa ju ei teeks?» ütleb Robertson.

Kui kasutad nõudepesumasinas selleks mitte mõeldud vahendeid (näiteks soodat) on alati oht, et kanged vahendid kahjustavad masina osi. «Sel juhul ei kehti ka garantii - sa oled ise teadlikult masinat kahjustanud,» ütleb Sappok.

Seega - kasutage nõudepesumasinas vaid selleks mõeldud vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles