Kallite üürikorterite elanikud jagavad fotosid oma kodude kohutavast seisukorrast

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorter.
Üürikorter. Foto: flickr.com

Üürihindade lakkamatu kerkimine on pannud üürnikud olukorda, kus nad elavad uskumatutes tingimustes, aga ei saa endale ka midagi paremat lubada.

Ülemaailmne üürihindade kerkimine on paljud inimesed ka Euroopa suurlinnades pannud olukorda, kus mõistliku hinnaga ja elamiskõlblikku üürikorterit on võimatu leida: kui hind on taskukohane, on sellel ka ilmselt väga ebameeldiv põhjus.

Twitteris jagavad paljud elamispinnas pettunud üürnikud märksõna #ventyourrent all oma kohutavaid kogemusi. Enamik neist on sunnitud säärastes tingimustes ka jätkama, sest ärakolimiseks puuduvad neil rahalised võimalused.

Korterites leidub kõike, aga peamiselt on probleemiks hallitus. Hallitus eluruumis on tõsine terviserisk, mis viib halvimal juhul astma ja erinevate kasvajateni. 

Kuid leidub ka jaubraid planeeringuid: näiteks kööki, tööpinna alla paigaldatud tualetipott, mida on sisuliselt võimatu kasutada. 

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles