Väga levinud rumal viga muudab kodud varastele kergeks sihtmärgiks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja peasissepääs peaks tänavalt nähtav olema.
Maja peasissepääs peaks tänavalt nähtav olema. Foto: flickr.com

Eestlased armastavad privaatsust, mis muudab meie kodud varastele väga kergeks sihtmärgiks.

Kõrged plangud, tihedad hekid ja paksud aknakatted varjavad meie kodusid võõra pilgu eest ja enamik meist peab seda suureks plussiks. Teisest küljest on kogu sellel eraldatusel ka üks väga suur miinus. Selle eraldatuse varjus on varastel meie äraolekul meie kodudes väga lihtne tegutseda.

Selliste kõrgete tihedate tõkete taga on võib-olla pealtnäha turvalisem elada, kuid tegelikult on sellise tara taga varastel sinu äraolekul täpselt sama mugav tegutseda - keegi ei märka neid toimetamas, vahendab Today. Ja see on koht, kus naabri uudishimulik pilk just väga ära kuluks.

Kui oma koduaia haljastust ja ehitisi planeerid, peaksid asjad korraldama nii, et vähemasti peasissepääs oleks ka tänavalt nähtav - vargad eelistavad enamasti siiski inimesekombel uksest siseneda, nii et see on esimene koht, millele nad tähelepanu pööravad.

Samas tasub jälgida, et sinu tänavalt nähtav peasissepääs millegi poolest väga silma ei torkaks - ära hoia seal kallihinnalisi tööriistu, uhkeid maastikukujundusdetaile või laste väärtuslikke lelusid. Ka välisuks ei peaks väga läbipaistev olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles