Eestlaste eelistatuim odavmööbel tagab tulevikus korraliku sissetuleku

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA menukas investeeringut väärt tugitool.
IKEA menukas investeeringut väärt tugitool. Foto: flickr.com

Soodne mööbel, mida eestlased väga armastama on hakanud, on üheks suurepäraseks võimaluseks tulevikku kindlustada, nagu selgub.

Odavmööblipood IKEA on teatud mainega - kuigi seal müüakse kaasaegset trendikat kodusisustust, peetakse seda siiski kehvavõitu kraamiks, mis pole mõeldudki kestma. See pole aga päris tõsi: Fox News kirjutab, et kui hangid sealt mööblit, mis pole kõige odavam, kestab see kaua, aastakümneidki, ja tulevikus saab selle abil tõenäoliselt korralikult teenida.

Nimelt läheb praegu väga hea hinnaga kaubaks paarkümmend aastat vana IKEA mööbel, päris suuri summasid käiakse aga välja esemete eest, mis pärit möödunud sajandi keskpaigast.

Artiklist selgub, et mõned praegu popid sisustusesemed, mida IKEAst hankida saab, on 20 aasta pärast väärt isegi kuni 2500 eurot. Investeerida tasub näiteks Lövbackeni lauda - selle hind on praegu Läti IKEAs 60-80 eurot, kuid järelturu väärtus tulevikuks on umbkaudu 2300 eurot. Ka Strandmoni tugitool peaks tulevikus varandust väärt olema: selle 190-eurose tooli tulevane järelturu hind peaks olema umbkaudu 1900 eurot.

IKEA kõrge tulevikuväärtusega mööbliesemed: diivanilaud ja tugitoolid.
IKEA kõrge tulevikuväärtusega mööbliesemed: diivanilaud ja tugitoolid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui sul on juba praegu vanemat IKEA mööblit, mille väärtuse tahaksid välja selgitada, tasuks teha pisut uurimistööd. Parima ettekujutuse eseme väärtusest saad, kui otsid samasuguseid eBay oksjonitelt ja jälgid, mis hinnaga need kaubaks lähevad. Arvesta sealjuures enda valduses oleva eseme seisukorraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles