Uuesalus on lastel mõnus kasvada…

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uuesalu Kodu

Võiks arvata, et uut elamist ostma asudes pole vahet, kas kodu otsib noorpaar või lastega pere, või kas pisipere olemasolul kolida korterelamusse või oma majja. Tegelikkuses on läbi kaalumist nõudvaid nüansse palju ja nende kõigiga tuleks enne lõplikku otsust arvestada.

Paljudele meeldib elada juba väljakujunenud piirkonnas nagu Nõmme või Viimsi, teised seevastu näevad perspektiivi uutes, alles arendatavates elamurajoonides. Omad plussid on iseäranis viimastel. Tallinna lähistel Uuesalu külas on välja arendamisel uus elamurajoon mugavate ja koduste ühepereelamutega. Privaatsed majad ühes madalate ülalpidamiskuludega asuvad kõigest 8 kilomeetri kaugusel kesklinnast ning 4 kilomeetri kaugusel Ülemiste kaubanduskeskusest.

Punktid, millele lastega pere enne uue kodu ostmist hoolikalt mõtlema peaks, on järgmised:

  • Ole vanem, mitte taksojuht!

Nii mõnedki ema-isad muutuvad paratamatult taksojuhtideks, kui ostetud eluaseme läbinaabrusest puuduvad lasteaiad ja koolid. Igapäevane – halvimal juhul koguni mitu korda päevas – sõit trajektooril kodu-lasteaed-kool-töökoht-lasteaed-kool-trennid-muusikakool-toidupood-kodu võtab võhmale ning pingestab suhteid, niisiis on enne uue kodu soetamist äärmiselt tähtis läbi mõelda, kas meeldiva kinnisvara läheduses leidub lasteaedu-koole. Samuti on oluline, kui kaugel asub lähim pood, pangaautomaat või arstipunkt. Kindlasti tuleks selgeks teha ühistranspordi ja koolibussi võimalused ja graafikud. Uuesalu on väga populaarne iseäranis lastega perede hulgas, kuna piirkonnas on hea infrastruktuur eesotsas lasteaia ja põhikooliga, mis rahuldab ka kõige nõudlikuma pere vajadused. Kodukandist kaugemates koolides käivad lapsed saavad kesklinna liinibussiga.

Foto: Uuesalu Arendus OÜ
  • Heanaaberlikud suhted.

Suurlinna tornmajas on tüüpiline, et naaber ei tunne naabrit ning omavahelist lävimist ei teki isegi külg külje kõrval veedetud pikkade aastatega. Kui ümberringi elavad vaid noored lastetud või pensionieas memmed, on lastel üsna igav kasvada. Ühises koduhoovis seevastu, kus naabriteks on teised lastega pered, tekivad pisemate vahel kergesti sõbrasuhted ning nende vanemad moodustavad omamoodi kogukonna, kellega parimal juhul koos aega veedetakse ning üksteise laste järele vaadatakse.

  • Turvaline koduhoov.

Kivilinnas puudub lastel pahatihti võimalus toast aeda astuda või mänguväljakul mütata, lisaks ohustab turvalisust tiheda liiklusega sõiduteede lähedus. Uuesalu küla majade kompleksis asuvatest kodudest saavad ema-isad oma põnnid rahuliku südamega üle ukse omapäi õue saata. Piisab isegi väiksemast murulapikesest liivakasti ja kiigega, mis lastega perele palju vabadust juurde annab. Lisaks on looduskaunis ja vaikne koht mudilaste kasvamiseks kahtlemata tervislikum mürarohkest linnakeskkonnast.

  • Kraam ja kapid.

Vaevalt kujutavad lastetud ette, kui palju tekib pisemal perel kasvades mänguasju, rõivaid ja kõikvõimalikke muid esemeid, mis kõik ära mahutamist vajavad! Seega ei tasu alahinnata kappide ja panipaikade olemasolu või nende rajamise võimalikkust. Samuti pole kortermajas kuigi mugav päevast päeva titekäru, poekotte ning mitut last mitmendale korrusele vinnata, eramajas seevastu võib vankrid-jalgrattad kasvõi aeda, õuele või varikatuse alla jätta, kartmata, et keegi neid himustaks. Uuesalu eramud on varustatud terrassi ning auto varjualuse või garaažiga.

  • Paindlikud planeeringud.

Lastega pere vajadused muutuvad aja jooksul – kui imik magab ööund enamasti ema-isa vahetus läheduses, tuleb tema kasvades tubade otstarbed ümber mängida. Mili perre sünnib veel õdesid-vendi, vajavad seni üht tuba jaganud lapsed ühel päeval oma tubasid. Lisaks tasub mõelda sellele, et laste magamistoad võiksid asuda elutoast eemal, kus mudilased saavad rahulikult õppida ja magada. Mõistlik oleks jälgida sedagi, kui avatud või eraldatud on tulevase kodu planeering. Uuesalu kodudes on tänu nupukale plaanilahendusele tekitatud magamistubade ette lükandustega suletavad sopid, mis võimaldavad privaatset tsooni ühiskasutatavast alast paremini eraldada.

Foto: Uuesalu Arendus OÜ
  • Looduslähedased lahendused.

Pole harvad juhused, mil vanemat puitmaja vaevavad niiskus ja majaseen/majavamm, mis iseäranis lastel võivad põhjustada allergiat, limaskestade ärritust, valu kurgus, köha, hingeldamist ning raskematel juhtudel immuunsüsteemi talitluse häired. Uuesalu majade materjalide valikul on arvestatud lisaks energiasäästlikkuseke ka tervislikku mikrokliimat. Need kodud on varustatud maaküttesüsteemiga, kõikides eramutes on põrandaküte ning energiasäästlik soojustagastusega ventilatsioonilahendus. Kasutatakse ainult naturaalseid materjale ja looduslähedasi lahendusi – kõik hooned on puit- või kivivooderdisega.

Tutvu oma võimaliku uue koduga: www.uuesalukodu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles