Fotod: ostjat ootab Eesti tipparhitekti kullipilgu all valminud eramu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: City24

Keila linna üks erilisemaid maju ootab uut pererahvast. 

Maja on projekteerinud tuntud arhitekt Toomas Rank, keda võib lugeda ka eramu sisekujunduse ja kauni haljastusprojekti autoriks. Kinnistul olev maja ja ka selle tagaaed on pärjatud mitmete aukirjadega. Aastal 2008  saatis seda eramut «Kodud kauniks» tiitel ja aastal 2017 «Keila linna kauneim aed» silt. 

Foto: City24

Maja välisfassaad on kaetud eriliselt paigaldatud ja värvitud valge tellisega. Välisfassaadi ilu ja erilisuse toovad esile oskuslikult paigaldatud valguslahendused. Seitsmetasandilise pinnajaotusega majas on valdavalt kasutatud lihvitud paekivi, klaasi ja käsitöösepist. Maja päikesepoolsele küljele jääb avar terrass, mis on omakorda tänavakividega sillutatud. Maja ümbritsev territooriumi on varustatud salvestavate valvekaameratega. Majas ja garaažis on lisaks ka valvesignalisatsioon. 

Foto: City24

Majal on tsentraalne vesi ja kanalisatsioon. Kodusoojust jagab selles majas maaküttesüsteem, mis on osaliselt lahendatud põrandaküttega, osaliselt radiaatoritega.

Uuri imelise arhitektuuripärli kohta SIIT veidi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles