Remondiblogi: kui kaheeurose hinnasildiga ese täidab kõik ootused

Margit Partei
, blogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margit Partei

Tänases postituses jagab Margit kümmet soodsat sisustusleidu, mis talle enim muljet on avaldanud.

Tervitused Norra kuningriigist! Sõitsin oma elukaaslasele mõneks päevaks külla ning Bergeni väikeste sisustuspoodide võrratud vaateaknad inspireerisid mind jagama oma seniseid parimad kodusisustusleide. Siit tulevad kümme lemmikut.

Nagid 

Ma ei mõista, kuidas need omapärased nagid juba sotsiaalmeediat vallutanud ei ole. FJANTIG nagid on valmistatud tugevast plastist ja värvitud musta matti värvi. Nende vau-faktor seisab aga omapärases kujus: nimelt toolikujulisi nagisid mina küll varem kohanud ei ole. Nipp: lisaks tavapärast pidi üles riputamisele soovitan proovida neid «pea alaspidi»: nii saad ühe suure nagikonksu asemel neli väikest!

IKEA nagid.
IKEA nagid. Foto: Margit Partei

Väiksed hoiustamisnõud 

Kujutan juba ette, milliseks H&M koduosakonna «narkomaaniks» ma siis saan, kui meie kodu möbleerimiseks valmis on. H&M Home on mulle eriti silma jänud toredate hoiustamistarvikute poolest: korvid, karbid, potsikud, nõud jm. Minu seni parim saak oli see tammetõrukujuline potike, milles hoian vannitoas vatitikke ja -patju, ja pisike valge nõuke, kuhu panen duši all käimise ajaks turvaliselt hoiule oma ehted. Kokku maksid need vaid 6 eurot.

H&M Home hoiustamisnõud 
H&M Home hoiustamisnõud Foto: Margit Partei

Postrid

Vahel hakkab mul lausa piinlik, kui palju musvalget kunsti meie kodus saab olema… Juba ammu enne seda, kui meil korteris veel lammutustöödki tehtud polnud, oli mul juba terve hunnik ägedate mõtteteteradega ja piltidega postreid kokku ostetud. Valdav enamus neid pärineb kodumaisest ettevõttest Kukupesa ning kaunis Tartu kaart on Grafomapi toodang.

Kaart: Grafomap, Postrid: Kukupesa. Riiul on ise meisterdatud ja raamid pärinevad IKEAst. 
Kaart: Grafomap, Postrid: Kukupesa. Riiul on ise meisterdatud ja raamid pärinevad IKEAst. Foto: Margit Partei

Suured fototrükid

Oma kodu valmides avastasin üllatusega, et minu fotograafia portfooliosse on aastate jooksul tekkinud nii mõndagi, mis ideaalselt meie kodu seinale passib. Otseloomulikult peab see mulle omaselt olema mustvalge ja kontrastne. Suuri fototrükke olen müünud ka teistesse kodudesse, seega huvilised võivad minuga selles osas ühendust võtta.

Poster: Kukupesa, fototrükid: Margit Partei. 
Poster: Kukupesa, fototrükid: Margit Partei. Foto: Margit Partei

IKEA Rulood 

Kui TUPPLUR rulood – vaatamata täielikule pimendamise funktsioonile – ei olnud just meie õnnestunuim ost, siis SKOGSKLÖVER rulood on nii minimalistliku väljanägemise kui ka alumiiniumist konstruktsiooni poolest tõeliselt hea leid. Neid julgeks küll igasse kodusse soovitada.

RANARP seeria valgustid

Üldiselt kõik IKEA valgustid, aga minu isiklik lemmik on veidi retrolik RANARP seeria neutraalsetes toonides kuplite, kangasjuhtmete ja kuldsete detailidega. Plastmassi on nendes valgustites minimaalselt, mis pikendab ka eluiga. Valikus on nii laua-, põranda-, seina- kui ka eri suurustes laelambid.

IKEA RANARP seinalamp
IKEA RANARP seinalamp Foto: Margit Partei

Matid neutraalsetes toonides lauanõud

Kuigi meie söögituba ja köök on veel valmimisest valgusaastate kaugusel, seisab mul ühes toanurgas kaks kastitäit H&M nõusid: taldrikuid, magustoidu taldrikuid, kruuse ja kausse. Kui leidsin H&M-ist mati viimistlusega halli, valget ja musta värvi nõud, siis tellisin neid kohe hulgim ära, kuna seni pole mul mujalt neid leida õnnestunud. Eriti veel nii soodsate hindadega: praetaldrikud maksid 3€/tk, väiksemad taldrikud 2€/tk, kruusid 2€/tk ja kausid 2,5€/tk. Kui see ei ole hea pakkumine, siis ma ei tea, mis on.

Taldrikud, piimakann ja tekstiilid: H&M Home
Taldrikud, piimakann ja tekstiilid: H&M Home Foto: Margit Partei

IKEA minikummutid

Taaskord üks multifunktsionaalne leid, mis sobib praktiliselt igasse kodu osasse: kontorist kuni magamistoa ja garaažini välja. MOPPE minikummuteid leidub kahes eri stiilis, need on valmistatud töötlema kasevineerist, mida igaüks saab endale sobilikul viisil viimistleda või ka lihtsalt viimistlemata jätta. Need kuue sahtlikesega kummutid saavad olema meie magamistoas öökappide asenduseks, kui nad kunagi Norrast Eestisse transporditud saab. Milline tuleb viimistlus, selle peale pean veel mõtlema.

IRJA kardinapuud

IRJA kardinapuu tellisin esimest korda umbes aasta tagasi kulleri vahendusel, ise seda kordagi varem nägemata ja puudutamata. Tegu oli väikestviisi eksperimendiga: kas kaheeurose hinnasildiga mööbliese võib ka reaalselt vastu pidada ja viisakas välja näha? Esialgu mul erilist usku polnud, aga täpselt selle peenikese ja minimalistliku joonega kardinapuu me enda magamistoa lakke üles riputasime. Kuna ma ei armasta raskeid kardinaid, vaid kergeid lendlevaid tülle, oli IRJA puu selleks otstarbeks ideaalne. Vahepeal olen neid ka kõigi teiste tubade tarbeks juurde ostnud.

IRJA kardinapuu:IKEA
IRJA kardinapuu:IKEA Foto: Margit Partei

Klaasist ümbristega lõhnaküünlad

Ma pole kunagi olnud see inimene, kes külmemal ajal kodus küünlaid põletab, kuid pärast magamistoa valmimist eelmisel sügisel ma just selliseks inimeseks sain. Minu «kiiks» seisneb aga selles, et ma ei raatsi küünalde eest pööraseid summasid maksta. Minu lemmikküünlad, mis siiski võltsilt ei lõhna, pärinevad kas IKEAst või H&M koduosakonnast.

Millised on Sinu lemmikleiud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles