Paljud eksklusiivsed merekinnistud ei jõuagi kunagi avalikku müüki

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On suur vahe, kas suvekodu krundile tuleb sõita kaks tundi autoga ja poolteist praamiga või oled päral kõigest poole tunniga.
On suur vahe, kas suvekodu krundile tuleb sõita kaks tundi autoga ja poolteist praamiga või oled päral kõigest poole tunniga. Foto: Vesper Kinnisvara

Eestis on ligikaudu 3800 kilomeetrit rannajoont ning kui arvestada eestlaste sajanditepikkust meresõidu- ja kalapüügitraditsiooni, on täiesti arusaadav, miks vaadatakse üha enam mere poole. Paljud mereäärsed krundid aga ei jõuagi müüki ning väärt kodu leidmiseks tuleb teha korralikku eeltööd.

Eramu ehitamiseks sobilikke mereäärseid krunte ei ole kuigi palju. Kuna mereäärne piirkond on eksklusiivsem ja võrreldes sisemaaga valik palju väiksem, küsitakse merevaatega krundi eest teinekord ka palju kõrgemat hinda.

«Kui inimene hakkab endale mereäärset krunti otsima, on kõige tähtsaim asi krundi asukoht, asukoht ja veel kord asukoht,» ütles Center Kinnisvara juhataja Christian Ayrer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles