Lühiajalise üüri turg kuurortlinnades on tänavu keskmisest aktiivsem

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:
TLNPM2: Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Pärnu linnas ja selle lähiümbruses võib täheldada lühiajalise üürituru aktiivsuse tõusu.

Iga-aastaselt on Pärnus märgata korterite üüripakkumiste järjepidevat kasvu jaanuarist augustini, mille tulemusena pakkumiste arv kukub võrdlemisi tugevalt ning saavutab taas madalseisu talve alguseks.

Üürihindade statistiline dünaamika on AS Arco Vara analüütik Mihkel Eliste sõnul järgnev: talvel hakkab pakkumisse lisanduma ennekõike lühiajalise üüri kuulutusi, mis viivad statistilise üürihinna kõrgeks ning sügisel hakkavad üürihinnad seevastu järsult langema. Sügiseti võib Pärnus märgata eriskummalist olukorda, kus üürihinnad on heas ja väga heas seisukorras korteritel tihti madalamad kuid sarnastel üüripindadel näiteks Rakveres ja Viljandis, mis on tunduvalt väiksemad ja madalamate kinnisvara hindadega linnad.

Muutusi toonud tegureid on Eliste sõnul mitmeid. Esiteks on nõudlus kasvanud ennekõike siseturistide arvelt, kes soovivad suvisel perioodil veeta osa oma ajast Pärnus või ka teistes Eesti kuurortpiirkondades. Nõudluse kasvu on soodustanud lisaks ka elanike sissetulekute kasv ning alanenud tööpuudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles