Fotod: Eestis otsib ostjat oma saarega maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Eestis on müügile tulnud vana vesiveski, mis renoveeritud elumajaks või majutusasutuseks ja mille juurde kuulub ka oma saar.

Põltsamaal asuv Umbusi vesiveski on pärit 19. sajandist ja täielikult renoveeritud. 

Foto: city24.ee

Maakivist veskihoone on ehitatud 20. sajandi alguses. Ehitis rekonstrueeriti täielikult 2007. aastal. Hoone liigendub kolmeks osaks: maakivist müüridega kaminaruum koos avatud köögiosaga, millest pääseb maja taha terrassile ja välikööki, majutuskompleks kolmel tasapinnal seitsme kahe- ja kolmekohalise magamistoaga ning avatud seminarisaaliga ja saunakompleksiga, millest samuti pääseb terrassile ning ujuma.

Foto: city24.ee

Praktiliselt tervet maja ümbritsevad terrassid koos sillaga, kusjuures terrassid on mõnusalt suured: enam kui 21 ruutmeetrit ja enam kui 57 ruutmeetrit. Üle jõe asub mõnus saunamaja, kuhu pääseb üle silla.

Foto: city24.ee

Kokku on müügiks neli kinnistut, hooneid on neil kokku rikkalikult ja väga erinevas staadiumis: mõned täielikult renoveeritud, teised täiesti renoveerimata. Neist ühe, Kaldaveski kinnistu juurde kuulub oma liivarannaga saar. 

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles