Fotod: Eesti mees ehitas lastele koduaeda vinge meelelahutuse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Hakkaja Eesti mees ehitas naise leitud lahenduse põhjal lastele koduaeda mõnusa suvise meelelahutuse.

Rovena Moks leidis mõnda aega tagasi Facebookist Montessori-pedagoogika grupist suurepärase idee: laste mudaköögi, mis pere noorimatale lõppematut mängulusti pakub. «Keegi kunagi postitas oma mudaköögist pildi ja see jäi mind kummitama,» räägib Rovena.

Nii tuligi köögitegu ka endal ette võtta. Materjalideks kasutati seks tarbeks euroaluseid ja pööningul vedelevaid laudu. Kontimurdvat polnud naise sõnul töö juures midagi. «Keerulist ei olnud muud, kui mees vajas paari-kolme rahulikku tundi, et nokitseda. Lapsed väiksed (2a7k ja 1a1k) ja nendega ehitamine oleks olnud paras katsumus. Mina läksin lastega randa ja kui tagasi tulime oli köök valmis,» ütleb Rovena.

Foto: Erakogu

Et Rovena kaasal on Tartu linna vahel väga liikuv töö, siis materjalid ehituse tarbeks koguski ta linna pealt kokku: euroalused tulid Decorast, valamu vanaraua kokkuostust, pliidi, veekannu, poti, kulbid ja nii edasi sai pere taaskasutuskeskusest. «Köögi kogumaksumus meile on umbes 20 eurot,» sõnab ta.

Siiani on Rovena pere mudakööki kasutada saanud kuni kolmeaastased lapsed, aga naine on kindel, et see sobib ka vanematele. «Mõeldes sellele, et mängime mehega iga päev seal koos lastega ja teeme seda suure rõõmu ja lustiga, siis usun siiralt, et kasutusiga on pikk. Iseasi kaua köök sellisele pidevale koormusele vastu peab,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles