Väga kulukas viga, mida inimesed kodu müükipaneku eel tegema kipuvad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Inimesed kipuvad kodu müükipaneku eel tihti tegema vea, mis võib kalliks maksma minna, sest kodu müük venib üle ootuste pikaks ja ka soovitud hinda ei pruugi saada.

Kodu müümise protsessi juures on tähtis kõik sammud läbi mõelda ja pakkumine õigesti välja mängida, et kiiresti tehingni jõuda ja võimalikult palju teenida. 

Sageli minnakse aga ühe rumala veaga alt, vahendab Reader´s Digest.

Nimelt kipuvad inimesed pärast kinnisvarafotode tegemist hakkama kodu mööblist tühjendama. Osa asjadest, mida pole plaanis uude elamisse kaasa võtta, müüakse näiteks maha.

Teine osa kolitaks kas ajutiselt lattu, vanemate või tuttavate juurde, kui uut elukohta veel olemas pole. Nii loodetakse kolimisprotsess pikema aja peale ära jaotada ja enda jaoks vähem närvesöövaks muuta.

Tühja kodu müüd aga tõenäoliselt palju kauem. Miks? Sest kuigi levinud arvamuse kohaselt mõjuvad tühjad ruumid avaramana, ei kehti see kinnisvara müües päris samal moel. Nimelt on potentsiaalsel ostjal tühjas toas raske ette kujutada, kui palju mööblit ruum täpselt mahutab ja kas see ikka sobib talle.

Nii võib tühja kinnsivara müümine kujuneda oluliselt pikemaks kui sisustatud kodu müük. Seepärast tuleks väga hoolega järele mõelda, kas sul on vaja kodu kiiresti pärast kuulutuse ülespanekut tühjendama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles