Fotod: Tallinna vanalinna südames müüakse ajaloolist korterit

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Kahetasandiline korter asub keskaegse Tallinna vanalinna südames Rataskaevu tänaval renoveeritud ajaloolises kivimajas, mis kuulus renessansiaegsele maalikunstnikule Michel Sittowile.

Foto: FOTO: kv.ee

Teated majast pärinevad juba 15. sajandi algusest. Michel Sittow, kes oli kuulus Tallinnas sündinud renessansiaegne maalija, päris kinnistu enda isalt 1518. aastal. Elamu fassaadi kaunistab kunstnikule pühendatud bareljeef.

Foto: FOTO: kv.ee

Neljatoalises korteris on enamikes tubades eksponeeritud puidust talad ja paekiviseinad. Korteris on avatud köök, söögi- ja elutuba, kolm eraldiasetsevat avarat magamistuba, kaks suurt pesuruumi, saun ja kaks garderoobiruumi. Kogu korter on täielikult möbleeritud. 

Foto: FOTO: kv.ee

Trepikojast on korterisse kaks sissepääsu: nii trepist kui ka otse halli avaneva liftiga. Akendest avaneb vaade kaunile vanalinnale ja hubasesse sisehoovi. Korter on vaikne ja valgusküllane. Ühises sisehoovis on ka grillimistarbed, puhkenurk ja laste mänguala. 

Foto: FOTO: kv.ee

Uuri korteri kohta lähemalt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles