Kiired nutikad nipid, kuidas kuumalaine ajal kodu jahutada

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Eestimaa suvi on lõpuks käes ja temperatuurid püsivad ka öösel tasemel, mis hästi magada ei lase. Siin on mõned nutikad nipid, mille abil olukorda parandada, et päeval puhanuna kuumust nautida.

Märg lina

Kui toas on piinavalt palav, olgu öö või päev, riputa akna ette märg lina. See jahutab aknast sisse tulvavat kuuma õhku ja aitab elada ja uinuda. 

Arvutid kinni!

Ja telekad ja üleüldse kõik seadmed, mida tegelikult hädasti vaja ei ole, aga mille töös hoidmine eraldab niigi kuuma tuppa arutult kuumust. 

Kardinad ette

Kui õues on palav, ära võta kardinaid või ruloosid päevaks üldse eest ära. See aitab ruume natukenegi jahedamana hoida.

Pese jaheda veega

Mida kuumema veega ennast pesed, seda palavam sul on. Isegi, kui oled muidu väga kuuma duši sõber, tasuks praegu minna üle leige või isegi külma vee peale.

Maga põrandal

Kuum õhk kerkib üles, mistõttu põrandal on kindlasti jahedam kui voodis. Kui und voodis kuidagi ei tule, proovi põrandal magada.

Eelista puuvilla ja linast

Voodipesu ja riided olgu neil päevil kindlasti puuvillased või linased. Unusta igasugune sünteetika, see teeb asja ainult hullemaks.

Söö kergelt

Et enesetunne oleks parem, tuleks kodus õhtuks valmistada midagi kerget. Ahjupraed ja pajaroad jäägu sügist ootama. Omal kohal on kerged salatid.

Veepudel

Talvekülma eemalhoidmiseks soovitatakse voodisse võtta kuumaveepudel. Sama pudel täida nüüd külma veega. Väga mõnus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles