Väga noorena iseseisvalt kodu ostnud naine jagab nõu, kuidas seda teha (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jade´i elutuba.
Jade´i elutuba. Foto: Kuvatõmmis videost

25-aastane noor naine on juba kaks aastat oma kodus elanud. Kodu sissemakse kogus naine kokku vanemate abita ja väga lühikese ajaga. Kuidas seda teha?

Britt Jade Vanriel ostis oma esimese kodu kaks aastat tagasi 23-aastasena ja tegi seda täiesti iseseisvalt: ta kogus ise kokku sissemakseks vajaliku summa ja võttis laenu enda nimele. Sissemaksuraha pani naine kõrvale väga kiiresti, kasutades selleks mitmeid nippe, vahendab Daily Mail. 

Oma kodu nimel alustas noor naine tegutsemist juba 16-aastaselt, kuida osalise ajaga tööle läks.  «Samal ajal alustasin ka kodu sissemakseks säästmist. Tõsi, sellepärast jäid mul pidamata paljud peod ja ostmata paljud riided, aga olen sellesse alati suhtunud kui naudingute edasilükkamisse, mitte ärajätmisse,» sõnab Jade.

 

A post shared by JADE VANRIEL (@jadevanrielx) on

Ta soovitab kõigil, kes tema eeskuju järgida tahavad, teha esmalt selgeks, mis summa on vaja kokku saada. Kui see on selge, tuleks paika panna plaan, kui palju oleks aastas võimalik kõrvale panna. Ja siis tuleb alustada kogumist. 

Tee nii: 

  • otsi kogumiskonto, mis pakub kõige paremat intressi;
  • tee kindlaks, et sealt poleks raha väga mugav kätte saada - nii väldid kiusatusi;
  • tee kogumiskonto maksed automaatseks, nii ei teki sul võimalust sinna mitte raha kanda;
  • piira mõttetuid väljaminekuid: ära osta väljas kohvi, võta toit tööle kodust kaasa, väldi uute riiete ostmist;
  • kaalu kogumisperioodiks isiklikust üürikorterist loobumist: koli tagasi vanematekoju või üüri tuba ühiskorteris;
  • ära suhtu asjasse nii, et väikseid summasid pole mõtet säästa.

Jade teab, et inimestele meeldib öelda, et tal lihtsalt vedas, teiste peal see ei toimi, teistes riikides see ei toimi ja nii edasi. Aga noor naine on veendunud, et tema säästusoovitused on universaalsed ja toimivad kõigi peal. «Kannatust peab olema. See protsess võtab natuke aega ja nii mõnestki asjast peab loobuma, aga absoluutselt kõik saavad minu eeskuju järgida,» sõnab ta.

 

A post shared by JADE VANRIEL (@jadevanrielx) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles