Fotod: Harjumaal on müüki pandud üks Eesti arhitekti silmapaistev eramu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Keilas on müügile tulnud maja, mis on üks kaasaegse arhitektuuri silmapaistvamaid esindajaid.

Tegemist on erilise ja eksklusiivseima majaga Keilas. Maja on projekteerinud tuntud arhitekt Toomas Rank. Samuti on tema maja sisekujunduse ja lummavalt kauni haljastusprojekti autor.

Maja ja aed on pärjatud mitmete tunnustavate aukirjadega. Näiteks aastal 2008 «Kodud kauniks» tiitel ja aastal 2017 «Keila linna kauneim aed».

Foto: city24.ee

Maja on ehitatud betoonist ja kiviplokkidest. Välisfassaad on kaetud eriliselt paigaldatud ja värvitud valge tellisega. Välisfassaadi ilu ja erilisuse esile toomiseks on spetsiaalselt paigaldatud alt üles valgustavad valgustid.

Majas on seitsmetasandiline pinnajaotus. Sisekujunduses on valdavalt kasutatud lihvitud paekivi, klaasi ja käsitöösepist. Maja päikesepoolsele küljele jääb avar terrass, mis on sillutatud tänavakividega. Elutoa põrand on valdavalt kaetud väga kauni lihvitud paekiviga. Osa elutoa põrandast on kaetud haruldase vanaaegse laia laudisega.

Foto: city24.ee

Kogu maja valgustus on hästi läbimõeldud ja lahendatud läbikumava matistatud ja karastatud klaasiga tasapindade vahel. Kõik valgustid on käsitööna valminud sepisvalgustid ning enamuses dimmerdatavad.

Tähelepanu äratavad ka ruumide laed, mis on kaarjalt tellistest laotud ning õhtul väljast vaadates moodustavad erilise kuma.

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles