Eestis on vanemaid kortereid järjest raskem edasi müüa (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasaegseks renoveeritud 0-energia ühiselamu Mustamäel. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Kaasaegseks renoveeritud 0-energia ühiselamu Mustamäel. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mida aeg edasi, seda keerulisemaks muutub Eestis nende olukord, kes üritavad müüa vanemat korterit, kus keegi juba sees elanud. 

Vanemate korterite turg on pidevas languses, selgub juunikuise kinnisvaraturu ülevaatest, ja inimestel, kellel on käes niiöelda teise ringi kodu, mida müüa soovitakse, on järjest keerulisem tehinguni jõuda. 

Eelmisel kuul tehti Eestis täpselt 2000 korteritehingut. Võrreldes maiga tehti 61 tehingut vähem, kuid võrreldes möödunud aasta sama kuuga siiski 230 tehingut rohkem. Kõlab küll hästi, kuid tehinguid tehti peamiselt uute korteritega, kirjutab Arco Vara kinnisvarabüroo analüütik Mihkel Eliste.

Tehingute arvu kasvu vedasid juunis ennekõike Tallinn, Tartu ja Tallinna lähiümbruses paiknevad vallad, kõikides piirkondades on korteritehingute kasvu soodustamas uute korteritega tehtavad tehingud.

Järelturul ei ole sealjuures olulisi muutusi endiselt aset leidmas, tehinguaktiivsus on nõukogudeaegsetes paneelelamutes paiknevate korterite osas pigem langemas, sest pakkumiste arv on järjest vähenenud ning pakkumishinnad kasvanud.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles