Päriselt maale elama: noore eesti pere väga julge samm (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel ja Triinu ei ütle, et nad igaveseks maale elama jäävad, aga praegu ei näe nad ühtki põhjust, miks see nii minna ei võiks. FOTO: Tanel Aruoja
Tanel ja Triinu ei ütle, et nad igaveseks maale elama jäävad, aga praegu ei näe nad ühtki põhjust, miks see nii minna ei võiks. FOTO: Tanel Aruoja Foto: Tanel Aruoja

Kuigi erinevaid maale elama meelitavaid kampaaniaid on korraldatud hulgi, on julgeid pealehakkajaid vähe. Üks noor pere otsustas selle kannapöörde oma elus siiski teha, seda veel päris pisikese lapse kõrvalt.

Triinu ja Tanel Aruoja on maal elanud veidi üle nelja kuu. Enne pikalt pealinnas elanud noorte uus kodu asub Viljandimaal Põhja-Sakala vallas ühes pisikeses külas, mis piirkonna suurimast linnast Viljandist jääb 12 kilomeetri kaugusele.

Otsus maale kolida ei sündinud noortel üleöö. «Olime maal elamise mõtteid mõlgutanud juba mõnda aega, aga linnas hoidis kindlalt kinni töö. Kui perre sündis laps, tundus maal elamine ja sellega kaasnev pingevaba ja rahulik elustiil olevat ainuõige, seda enam, et oleme ise ka mõlemad maal sündinud ja kasvanud,» räägib Triinu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles