Sir David Attenborough annab nõu: kuidas turgutada tagaaias tegutsevaid mesilasi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Attenborough.
David Attenborough. Foto: David Parry / PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglise looduseuurija David Attenborough teab väärt nippi, kuidas meelitada tolmeldajad oma tagaaeda.

Looduseuurija, ajakirjanik, loodusfilmide autor ja loodusteaduse populariseerija David Attenborough näib teadvat elusloodusest kõike. Ükskõik, milles küsimus ka ei seisneks - rüütliks löödud vanahärral on lahendus peas juba küpsemas. 

Massilise mesilaste hukkumise valguses soovitab Attenborough jätta oma tagaaeda suhkrust ja veest valmistatud lahus.

«Praegusel ajal aastast näivad mesilased uimased ja justkui oma surmaune lävel, tegelikult on aga asi kaugel sellest. Mesilased on pärast pikka tööpäeva lihtsalt väsinud ning neil ei ole teinekord piisavalt energiat, et tarru naasta,» rääkis Attenborough.

Uimaseid mesilasi märgates soovitab loodusesõber kahest supilusikast suhkrust ning ühest supilusikast veest lahus teha. Valminud lahusega supilusikas jätta aga kohta, kus mesilastel on hea mugav neile ligi pääseda.

«Suhkrulahus taastab mesilaste veevarud ning annab neile eluvajaliku energia edasi kulgemiseks,» ütles Attenborough väljaandele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles