Harjumaa eramajad kallinevad jätkuvalt

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja. Foto on illustratiivne.
Eramaja. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tallinna ja Harjumaa eramajade hinnatõus jätkub, kuid kuna tõus on keskmise palga kasvuga üsna ühes tempos, ei tohiks majade soetamine koduotsijale ülejõukäivaks muutuda.

Juunis pakuti portaali KV.EE kaudu Harjumaal müügiks 1753 maja. Majade pakkumishind oli keskmiselt 1367 eurot ruutmeetri kohta. See on aastatagusest kuus protsenti kõrgemal.

Tallinnas kui Harjumaa majade suurimas piirkonnas pakuti juunikuus müügiks 771 maja ehk 44 protsenti kogu Harjumaa pakkumistest. Tallinna majade eest küsisid müüjad keskmiselt 1563 eurot ruutmeetri kohta ehk eelmisest aastast seitse protsenti enam.

Sarnaselt Tallinnale on portaalis KV.EE tõususuunas liikumas Tallinna naabervaldade aktiivsema majade turu hinnad.

Analoogselt korterite turule on majade hinnatõus mõõdukas, mis jääb samasse suurusjärku keskmise sissetuleku kerkimisega. See tähendab, et majade hinnad ei jookse ostjatel eest ära ja ostjad saavad ostuotsust rahulikult kaaluda.

Vaata rohkem kinnisvaraportaalist KV.EE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles