Kaks asja, mida peaksid tegema oma kodus, et vananemist aeglustada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kõlab ehk uskumatult, aga vananemisprotsessis mängib märkimisväärset rolli ka see, milline on sinu kodune keskkond. 

Säästliku eluviisi portaal TreeHugger kirjutab, et kodune keskkond mängib lisaks liikumisele ja toitumisele märkimisväärset rolli selles, kui kiiresti või aeglaselt me vananeme.

On kaks peamist punkti, mida kodus silmas tuleks pidada, et vananemisprotsessi aeglustada.

Esiteks: korista

Segamini kodu tekitab pingeid ja stressi, organiseeritus ja kord on aga vastupidise efektiga. Kui oled seda tüüpi, kellele loominguline segadus sobib, ei pea sa kõiki asju joonlaua järgi riiulisse sättima, kuid mustad nõud kraanikausis, naksuv räpane põrand ja puhastamata vannituba on stressiallikaiks igaühele, isegi, kui mõni üritab väita, et ka see tema loomingulise segaduse loomulikuks osaks on. Diivanil vedelev pleed või raamatukuhi põrandal ei ole probleem. Tolm ja mustus on.

Teiseks: vabane kolast

Sinu kodus peaks olema vaid need asjad, millel on mingi funktsioon. Mida rohkem kasutut mööblit, tarbetuid nipsasjakesi ja muud prahti, seda raskem on end oma kodus hästi tunda. Kodus peab olema valgust, ruumi ja õhku, et see aitaks kaasa vaimse ja füüsilise tervise säilimisele. Vaata vähemasti kaks korda aastas kodus kriitilise pilguga ringi ja sorteeri sealt välja kõik, mis võib tekitada pingeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles