Kantar Emori uuring: eestlaste bränditeadlikkus kinnisvaraturul on kõrge

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Mustamäel Sõpruse puiesteel.
Kortermajad Mustamäel Sõpruse puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kantar Emoril valmis juunikuus uuring, kus selgus 22 Eesti kinnisvaraarendusbrändi tuntus ja Tallinna ning selle lähiümbruse uusarendusse korterit osta soovivate inimeste vajadused.

Uuringus osales 233 lähiajal uusarendusse korterit osta soovivat inimest ja 150 viimase viie aasta jooksul uusarendusse kodu ostnud elanikku. Maikuus toimunud veebiküsitluse järgi osutusid Eesti tuntuimateks kinnisvarabrändideks Endover, Merko ja YIT.

Tuntuim arendaja on Endover, mida oskasid spontaanselt nimetada ligi pooled vastanutest. Kõige tuntum kinnisvarabränd on uuringu järgi Merko, mille tundis etteantud 22 arendaja nimekirjast ära 94 protsenti küsitletuist, 88 protsendiga järgneb Endover ning tuntuselt kolmas on YIT Ehitus, mille kasuks hääletas 80 protsenti küsitluses osalenuist.

Kantar Emori kliendikogemuse eksperdi Tauno Mändla sõnul on keskmise Tallinna või selle ümbrusesse koduostu planeerija jaoks atraktiivseimaks piirkonnaks Kristiine, otsitava korteri üldpind jääb vahemikku 61–80 ruutmeetrit ning hind määrab otsuse.

«Mida suurem ostueelarve, seda enam eristuvad korteriostu plaanijad keskmisest: nad väärtustavad uusi piirkondi ja koos kasvavate ootustega asetuvad olulisele kohale teised mõjurid nagu korteri planeering jm, mille kõrval hind mängib vähem rolli,» märkis Mändla. Uuring andis mehe sõnul väärtuslikku teavet selle kohta, kuidas inimesed erinevaid arendusbrände tajuvad ning kuivõrd hinnatud konkreetne kinnisvaraarendaja on.

Kantar Emori kinnisvarabrändide uuringusse oli kaasatud 22 arendajabrändi: Arco Vara, Astlanda Ehitus, Bonava, Colonna Kinnisvara, Domus Kinnisvara, Endover, Fund Ehitus, GMP Grupp, Hausers Grupp, Hepsor, Kaamos, Larsen Kinnisvara, Liven Kinnisvara, Merko, Metro Capital, Novira Capital, Oma Ehitaja, Perton Ehitus, Pro Kapital, TTP, U.S. Real Estate ja YIT Ehitus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles