Fotod: Eesti ettevõte ehitas Rootsi väga huvitava kortermaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nordecon

Eesti ettevõttel Nordecon valmis Rootsis väga omanäoline korterelamu Väsby Terrass. 

Nordeconil valmis Stockholmi läänis asuv kaheksakorruseline kortermaja Väsby Terrass, milles on 59 suure rõdu või terrassiga ühe- kuni kolmetoalist korterit.

Upplands Väsby keskuses valminud hoone on Nordeconi kolmas projekt Rootsi turul, eelmisel aastal valmisid kortermajad Huddinge ja Nacka kommuunides.

Foto: Nordecon

«Oleme Rootsi turul tegutsenud juba kolm aastat ning järjekordse omapärase projekti graafikujärgse valmimise üle on mul siiralt hea meel,» märkis Nordecon ASi juhatuse liige Priit Luman. «Saame Rootsi turul tegutsedes palju ainulaadseid kogemusi, mida saame rakendada tulevikus ka kodumaal.»

Viieaastase garantiiperioodiga hoone projekteeris Rootsi üks tuntumaid arhitektuuribüroosid Thomas Eriksson Arkitekter. Majas on suurte rõdude ja terrassidega 59 korterit ning selle ehitusmaksumus moodustas 6,3 miljonit eurot.

Foto: Nordecon

Väsby Terrassi elanike kasutuses on täisvarustuses jõusaal, rattaruum, hobiruum ning laste mänguväljak. Esimesel korrusel on jõusaal ja jalgrataste hoiuruum-töökoda.

Upplands Väsby on asula ja vallakeskus Rootsis Upplandi maakonna Stockholmi läänis. Upplands Väsby on nii Stockholmist kui Uppsalast umbes 30minutilise rongisõidu ja Arlanda lennujaamast umbes 15 minuti kaugusel.

Foto: Nordecon

Ehitajaks oli Nordeconi kontserni kuuluv ettevõte Swencn AB ning tellijaks Rootsi kinnisvaraarendajaga Brabo Stockholm AB. Brabo on 1930. aastal Norrköpingis asutatud perefirma Mattssons Property AB sada protsenti tütarettevõte, mis tegeleb kinnisavaraarendusega peamiselt Stockholmis ja selle lähedal ning Norrköpingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles