IKEA uus kollektsioon valmis koostöös pagulastega

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto / ikea.com

Poelettidele on jõudmas käsitööna valminud kollektsioon, mis on loodud koostöös Jordaania põgenikega. 

Rootsi mööbligigant tõmbab varrukast taas ühe üllatuse - lettidele on jõudnud TILLTALANDE-nimeline kollektsioon, mille valmimise taga on Jordaania naiste nõtked sõrmed ja peen käsitöö. Tootevalikust leiab araabiamaadest mõjutatud padjakatteid ning imekauneid vaipu, mis on valminud kvaliteetsest uusvillast.

IKEA ülla projekti eesmärgiks oli luua uusi töökohti ning ühendada omavahel kaks erilaadset maailma, vahendab apartmenttherapy.com. 

Foto: Tootja foto / ikea.com

«Meie naistel on tohutult head käsitööoskused, mis on pärandunud põlvest põlve. Üheskoos saame luua tooteid, mis on ühteaegu nii traditsioonilised kui modernsed,» ütles IKEA-ga käed löönud mittetulundusühingu üks eesvedajatest Faridon Abida

IKEA plaanib tulevikus koostööd jätkata ning luua veelgi rohkem töökohti inimestele, kes on pidanud poliitilistel põhjustel oma kodumaalt pagema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles