Enamik inimesi raiskab endale aru andmata kodus tohutu summa raha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Enamik inimesi raiskab koduses majapidamises arutult raha ilma, et endale seda kasutut väljaminekut üleüldse teadvustaks.

Inimesed laristavad iganädalaselt oma kodudes hämmastavalt palju toidule, vahendab Apartment Therapy.

Seda mitte niivõrd seeläbi, et koju ostetakse kalleid toiduaineid või tellitakse väljast, kuivõrd selle tõttu, et toitu lastakse raisku minna.

Näiteks ainuüksi Ameerika Ühendriikides läheb sel moel raisku 1200 kalorit päevas inimese kohta. Aastas teeb see vaid ühe riigi kohta enam kui miljon kilogrammi toitu, rahasse ümberarvutatult umbkaudu 160 miljonit dollarit.

Kuidas toiduga priiskamist piirata? Tee nädalamenüü ja mõtle täpsemalt läbi, kui palju toitu koju soetada on vaja. Vältige emotsioonioste toidupoes, nii koguneb koju toidukaupa, mis tuleb kas plaaniväliselt ära tarbida või lõpuks minema visata.

Harjuge taas toitu soojendama - väga suur osa tänapäevastest söögivalmistajatest põlgab ära võimaluse eelmise päeva toitu järgmise päeva lõuna- või õhtusöögiks soojendada. Nii lõpetavadki jäägid prügikastis. Mõistlik oleks aga kogu toit ära tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles