Kilkavate laste tõttu keelati Taani väikelinnas batuudid (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduaias olevad batuudid ärritavad aina enam naabreid.
Koduaias olevad batuudid ärritavad aina enam naabreid. Foto: SCANPIX

Põhja-Jüütimaal Nørresundbys said maju üürivad pered korteriühistult kirja, mis käskis kahe nädala jooksul aedadest ära koristada batuudid.

Korteriühistu (boligforeninger taani k)  põhjendab batuutide keelamist sellega, et batuutidel hüppavad lapsed teevad liiga palju lärmi, kirjutab Local.

Lisaks häirivad batuudil hüppajad teiste elanike eraelu, sest hüpates on võimalik vaadata naabrite aknasse. Ühistu juht Poul Jacobsen mõistab, et sellisele keelule võidakse dramaatiliselt reageerida, kuid ühistu peab laekunud kaebuste tõttu reageerima.

Ta ei avalikustanud kaebuste arvu, kuid kinnitas, et kaebusi on laekunud kõigist 13 allüksusest. Elanikud, kes pole batuutide eemaldamisega nõus, peavad koguma nendega sama meelt olevatelt naabritelt allkirju. Kui veerand elanikest on nõus batuutidega, tuleb kokku kutsuda hoone üldkoosolek, mis otsustab, kas keeld tühistada.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles