Fotod: selline on Eesti kõige odavam müügisolev mõis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

19. sajandi lõpuaastail ehitatud Tamme mõis on odavaim neist, mis Eestis hetkel müügil. 

Tartumaal Elva lähedal asuv Tamme karjamõisa häärber paikneb 2,4 hektari suurusel hooldatud kinnistul, kus on allikatega tiik, väärikate põlispuudega park ning tammeallee.

Foto: KV.EE

Maja juures on tehtud üks kulukamaid renoveerimistöid: vundament on kahe kolmandiku ulatuses samm-sammult taastatud ja soojustatud. Lisaks on vanad vaheseinad lammutatud ja alustatud palkseinte korrastusega.

Soovi korral saab uus omanik asjatundlikku abi renoveerimistööde, toetuste, ehitustööde jms. kohta, sest käesoleval objektil on peremees oma ala professionaal. Ühtlasi on võimalik osutada ka hilisemat kinnistu hooldusteenust.

Foto: KV.EE

Kohe kõrval asub Tamme mägi, mis on looduslik kõrgendik ja millelt on kena vaade mõisale. Naaberkinnistul on arendamisel ratsahobuste treeningu keskus 50 hektari suurusel maa-alal. 

Kokku saab majal välja ehitada 420 ruutmeetrit elamispinda kolmel korrusel, võimalik jagada maja sümmeetriliselt kaheks eraldi sissepääsuga osaks. Alumisel korrusel salong, söögituba-köök, klaasveranda koos väliterrassiga, WC ja tehniline ruum.

Foto: KV.EE

Teisel korrusel avar eluruum katuseakendega, suur vannituba, suur magamistuba väikese rõduga ja soovi korral kabinet. Kolmandal ehk ärklikorrusel on panipaik ja katusealune magamistuba.

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles