Üürnike voodit korrastanud maakler tõi koduomanikule paksu pahandust (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürnike õigusi ning seadust eiranud maakler tõi koduomanikule paksu pahandust.
Üürnike õigusi ning seadust eiranud maakler tõi koduomanikule paksu pahandust. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Üürnike õigusi ning seadust eiranud maakler on toonud Uus-Meremaa koduomanikule kopsaka rahatrahvi kaela.

Loata üürikodu pildistama läinud Uus-Meremaa maakler on teinud majaomanik Susan Agnewi elu oluliselt keerulisemaks. Sealse elamuseaduse kohaselt peab üürileandjal või tema nimel tegutseval isikul olema nimelt üürnike nõusolek, enne kui nad saavad seaduslikult üürikodu ruumidesse siseneda. Kinnisvara vahendanud maakleril, Zoltan Waxmanil, seda aga ei olnud.

Fotograafiga kinnisvara pildistama läinud Waxman võttis enne objektile minekut üürnikega sõnumi teel ühendust, vahendab realestate.com.au. Saamata ühtegi vastust, hüppas iseteadlik maakler kohemaid pea ees vette. Võtit omanud Waxman ei teinud vastuseta sõnumist väljagi ning eeldas, et vaikimisi kokkulepe oli sõlmitud. Üürnikud ei olnud aga sõnumit kätte saanud ning enese üllatuseks avastasid tol õhtul koju jõudes kordaseatud voodid ning kõrvalisse kohta asetatud isiklikud esemed. 

Lisaks olevat ninatargast maakler paari-kolme investori tutvumisringkäigu pähe korraldanud majas hoopis avatud uste päeva, astudes taaskord üle seaduses sätestatust. Maja omanik jääb nüüd tänu maakleri ebapädevale käitumisele ilma oma üüritulust ning on ühtlasi sunnitud hüvitama moraalse kahju üürnike privaatsuse häirimise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles