Eelmise nädala äike räsis kodutehnikat ning kõrvetas ruutereid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piksel ja piksel on vahe.
Piksel ja piksel on vahe. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud nädalal Eestis paukunud äike muutis sadakond ruuterit kasutuskõlbmatuks ning kahjustas hulga seadmeid inimeste kodudes.

Äikesehooaeg pole õigupoolest veel alatagi jõudnud, ent juba on pikselöögid suutnud korralikku hävitustööd teha. Möödunud nädalal Viljandimaal ja Paides kärgatanud ootamatud pikselöögid olid lausa nii võimsad, et lisaks sajakonnale ruuterile, muutsid kasutuskõlbmatuks ka hulgaliselt muud kodutehnikat.

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt märkis, et piksel ja piksel on vahe – lihtsam äike teeb kahju ainult ruuterile, kuid korralik äike lööb pildi eest ka telekal ja muudel seadmetel. Viljandimaal ja Paides möllanud äike viis lisaks telekatele rivist välja ka keskkütte digitaalseid juhtimisseadmeid ja kaevu pumpasid.

«Suurem äikesetormide hooaeg on alles tulemas, kuid juba praegu tuleks koduste seadmete eemaldamist vooluvõrgust ja ka andmesidevõrgust tõsiselt võtta ning seda eriti piirkondades, kus elektriliine pole veel maa alla viidud.»

«Ruuterite puhul on oluline just võrgukaablite lahti ühendamine. Muidugi ei ole võimalik kõiki seadmeid pidevalt sisse-välja ühendada, ent vähemalt ruuterite ja telekate puhul võiks seda üritada,» lausus Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles