IKEA nulljäätme kontseptsioon päästab maailma

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA äratuskell.
IKEA äratuskell. Foto: Abramov Denis / ITAR-TASS/ Scanpix

Rootsi mööbligigant teatab, et kavatseb aastaks 2030 vähendada oma tootmisprotsessis tekkinud jäätmete hulka ning suunata kõik tootmisjäägid taaskasutusse.

IKEA nulljäätmete kontseptsioon on paljulubav - Rootsi mööbligigant on pühalikult lubanud anda oma panuse jätkusuutlikkuse arengusse ning meie planeedi päästmisesse. 

Kliimamuutuste valguses vannutakse, et aastaks 2030 on mööbligigandi mõju keskkonnale null ning tootmisprotsessis tekkinud jäätmed suunatud kõik taaskasutusse, vahendab apartmenttherapy.com.

«Taaskasutus tähendab meie jaoks ennekõike eluviisi muutust, toodete ja materjalide eluea pikendamist ning materjalide kasutamist senisest efektiivsemal moel,» ütles IKEA säästva arengu osakonna juht Lena Pripp-Kovac.

Et mööbligigandi suurtest lubadustest kunagi ka igapäevane reaalsus saaks, kavatseb ettevõtte kõik tooted juba nende arendusfaasis võimalikult keskkonnasäästlikuks muuta, et neid oleks senisest lihtsam teisele ringile saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles