Vanaema mööbli saab sobitada ka moodsasse koju

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske välimusega vanamööbel sobib ka nüüdisaegsesse kodusse.
Värske välimusega vanamööbel sobib ka nüüdisaegsesse kodusse. Foto: Brette Saar

Tarbimisühiskonnas kodu sisustades tasub korraks hoog maha võtta ja üle vaadata, kuidas saaks kodus sobima panna emade ja vanaemade mööbli. Sest võimaluse leiab kindlasti.

Odavmööblipoode reklaamitakse sageli kui soodsat võimalust noortele oma käe peal elu alustavatele inimestele, kel pole kallihinnalise kvaliteetmööbli soetamiseks raha. Aga miks osta uut, kui kvaliteetse vana mööbli saab vähese vaevaga uude kuube riietada ja oma koju sobima panna?

Mariliis Kitsapea, kes oma ettevõttes Varn tegeleb just nimelt säärase, juba ülemaailmseks trendiks saanud vanale mööblile uue elu andmisega, kiidab seda lahendust väga. «See on suurepärane võimalus kujundada väga omanäoline kodu, sest kuigi vana mööbli hulgas leidub kunagist masstoodangut, on seda siiski vähem ning see on elanud üle ajaproovi – kestab pärast kõpitsemist veel kindlasti sama kaua,» ütleb ta. Ning vähe sellest, see on ka väga keskkonnahoidlik lähenemine, sest vanamööbli eelistajad ei anna oma panust tohutult ressursimahukasse uue mööbli tootmisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles