KONKURSS «Eesti ilusaim postkast»

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Omniva

Kutsusime inimesi tegema Eesti 100 juubeliks oma postkastid korda. Konkursile saabus lausa ligi 150 omanäolist ja hoolega meisterdatud postkasti. Hääli anti kokku 10 000, kaks populaarseimat postkasti said mõlemad lausa üle 800 hääle. Eesti ilusaimaks postkastiks pärjati omanäoline pliit-postkast.

Eesti ilusaima postkasti konkursi üldvõitjaks ning peaauhinna osaliseks pärjati Kristiina, kes oli omale postkasti meisterdanud vanast pliidist. Kavalalt taaskasutusse võetud pliidi raudadel ilutsesid supipottides lilled ning ahjuuks oli tähistatud suurte tähtedega sõnaga „POST“, mis teeb selle ka kirjakandja jaoks hästi märgatavaks. Pliidist tehtud postkast võitis ühtlasi ka žürii lemmiku ning fantaasiapostkasti eriauhinna.  

Rahvahääletusel käis tihe rebimine kahe populaarseima postkasti vahel, mis kumbki kogusid Postimehe hääletuskeskkonnas enam kui 800 häält. Napi eduga tuli võitjaks Andrese kitsesarvedega ehitud postkast, teiseks aga Leie vanaisa poolt sepistatud hobuvankriga postkast.

Kirjakandjate lemmikuteks osutusid käsitsi meisterdatud kaunid puidust postkastid. Parimate omadustena tõid kirjakandjad välja postkastide suurust ning mugavust teenindamisel. Näiteks osutuvad mugavamaks just pealt avatavad postkastid. Väikeste postkastide puhul juhtub kirjakandjate sõnul aga tihti see, et post lihtsalt ei mahu kasti ära. 

Konkursi reeglite järgi läks peaauhind, 500-eurone Bauhofi kinkekaart, rahvahääletuse, kirjakandjate ja žürii poolt enim hääli saanud postkastile. Lisaks pärjati auhindadega ka kolm rahvahääletusel enim hääli saanud postkasti. Žürii valis võitjad kategoorias „Zürii lemmik“ ning nimetas ka parima fantaasiapostkasti. „Kirjakandjate lemmikud“ valisid välja aga kolm tegusat kirjakandjat erinevatest Eesti piirkondadest. Lisaks sellele premeeris Postimees iga maakonna kolme ilusaimat postkasti.

Eesti ilusaima postkasti žüriisse kuulusid disainer Johanna Tammsalu, saatejuht Reet Linna, poeet ja endine postiljon Contra ehk Margus Konnula ja Nipiraamatu peatoimetaja Epp Reinmets.

VÕITJATEGA VÕETAKSE ÜHENDUST!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles