Fotod: Eesti naine kasvatab rõdul taimi põnevate meetoditega (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reilika Lanna

Üks hakkaja Eesti naine kasvatab oma kodusel rõdul muljetavaldavas koguses söögikraami. 

Reilika Lanna kodu rõdu pole kindlasti kasutu kolikamber: sinna on rajatud aed, kus kasvatatakse korralikus koguses aiasaadusi, alates maitsetaimedest lõpetades kartuliga. 

Aiakraami kasvatamiseks on ära kasutatud kõik võimalik: esmalt istutas Reilika taimed vanadesse külmiku kastidesse. Sinna said maha kartulid, tomatid ja herned. 

Eelmisel aastal tuli Reilika mehel aga idee vanast võrevoodist taimekasvatuse kast teha. «Mees kasvatas eelmisel aastal tilli, salatit ja maasikaid selles voodis. Tilli ja salatit sai, aga maasikad olid nigelad,» meenutab Reilika.

Taimed võrevoodis.
Taimed võrevoodis. Foto: Reilika Lanna

Sel aastal kasvavad voodis kartulid, tomatid, till ja salat. Viimast kaht saab juba süüa, esimesed veel õitsevad. Pere kasvatab tänavu ka kurki ja maasikaid, kurgitaimed on veel pisikesed, aga maasikad juba õitsevad. Kokku on tänavu kasvatamisel seitse erinevat taime: tomatid, kartulid, herned, kurgid, salatid, till ja maasikad. Lisaks sellele silmailuks ka üks roos. 

Reilika tõdeb, et rõduaeda kipub tõesti läbikuivamise oht kimbutama, nii et kastmisega peab hoolas olema. Kas see tähendab, et suve jooksul pole kodust ära minna üldse võimalik? Siiski mitte: kui pere pikemalt ära on, tuleb naaber appi kastma. See abi kulub marjaks ära, sest eriti voodis kasvavaid asju on suvisel ajal vaja kasta isegi kaks korda päevas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles