Väga kasulik meetod rabarberilehtede ärakasutamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarber.
Rabarber. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rabarberilehed kipuvad ikka kompostis või prügis lõpetama, kuigi tegelikult saab neid koduaias väga nutikalt ära kasutada.

Nimelt saab rabarberilehtedest valmistada peaaegu looduslikku tõrjevahendit. 

Kes veel ei tea, siis rabarberilehed sisaldavad palju oblikhapet ja on seetõttu väga mürgised. Sellepärast loetakse inimestele igal kevadel sõnu peale, et nad mingil juhul rabarberilehti söögiks ei tarvitaks.

Kuid tänu nendele samadele mürkidele on rabarberilehtedest valmistatud leotis väga hea vahend koduaias ringiliikuvate kahjurite tõrjumiseks. 

Hobiaednik Terje on seda vahendit aastaid kasutanud ja kinnitab, et näiteks lehetäide vastu on asi väga tõhus.

Tee nii:

  • korja rabarberilehti potti ja vala peale vesi. Lase potitäis keema ja hauta lehti umbes pool tundi. Jahuta.
  • Kurna vedelik, vala ümber puhtasse nõusse ja siis pritspudelisse. Lisa 1-2 supilusikatäit nõudepesuvahendit: see ei ole tõrjeomaduste pärast, vaid selleks, et mürk paremini lehtedele kinnituks.
  • Pihusta taimedele.

Terje kinnitusel peaks mürgi toime avalduma juba päeva-paariga. Kui paistab, et vahend ei toimi, tuleb siiski pöörduda kangemate lahenduste poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles