Väga hea nipp, kuidas kodused maasikad kiiremini valmis küpsetada (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Siin-seal on juba kuulda, et inimesed söövad esimesi oma aia maasikaid. Mida aga teha, et endalgi õnnestuks magusad viljad kiiremini kätte saada?

Selleks, et maasikad kodus kiiremini valmiks, tasub taimed istutada musta peenrakattega peenrasse. Esiteks päästab see rohimisest, teiseks tõmbab must peenrakate hästi päikest ligi ja viljad valmivad kiiremini.

Samas suurendab peenrakate vajadust maasikataimi kasta. Kui tahad maasikad korralikult niisutatuna hoida, tuleks taimed kattelooriga katta. See laseb päikesevalguse läbi, aga ei luba niiskusel kuumade ja kuivade ilmadega nii kergesti aurustuda. 

Kui maasikad peenral on aga juba pisut punased ja tõesti ei jõua ära oodata, millal need loomulikes tingimustes valmis saavad, võib kasutada järgmist nippi:

Korja pooltoored marjad kilekotti ja pane nende juurde küpsed banaanid. Sulge kott ja lase marjadel koos banaanidega päev-kaks seista. Küps banaan peaks ka maasikad kenasti valmis küpsetama.

Head isu!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles