Kolm väga tõenäolist põhjust, miks huvilised su müükipandud kodu vaatama ei tule

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Oled oma kodu müüki pannud ja jääd põnevusega ostjaid ootama, aga neid ei tule ega tule ega tule... Miks nii? Tõenäoliselt oled mõnega järgnevast kolmest punktist totaalselt puusse pannud.

Emotsionaalne hinnamääramine

Tihti panevad inimesed oma kodudele ebareaalselt kõrge hinna, sest see on neile emotsionaalselt väga kallis. Paraku ei adu nad, et koduotsijal pole tema emotsioonidest sooja ega külma - nad otsivad võimalikult head diili ja ausalt määratud hinda. 

Seepärast oleks arukas enne tehingu tegemist pidada nõu asjatundliku maakleriga või vaadata teiste samalaadsete pakkumiste hindu naabruskonnas - need annavad hea ettekujutuse, millist hinda on kodu eest alust oodata.

Liiga palju isiklikke asju

Kui oled pigem maksimalist kui minimalist ja sinu kodu on täis isiklikke esemeid, mis veel kehvasti ära paigutatud, võid olla kindel, et sul ei saa olema lihtne oma kodu müüa.

Halvasti organiseeritud ja asju täis kodu jätab mulje, et see on räämas ja segamini ja sellega on palju tööd. Niisiis, kui loodad kiiret tehingut, oleks arukas oma asju võimalikult vähe laiali vedelema jätta. 

Viitsimatus

Muidugi pole mõtet enne müüki kinnisvara putitamisesse tohutuid summasid matta, aga kui sa ei viitsi isegi mõnd eriti määrdunud seina üle võõbata või rippuvat köögikapiust kohendada, mõjub su kodu lihtsalt lohakalt ja eemaletõukavalt. Võimalikul ostjal tekib küsimus, et kui juba silmale nähtav nii lohakas on, mis siis toimub kohtades, kuhu ta ei näe?

Allikas: FOXNews

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles