Kümne aasta jooksul kaob meie kodudest üks väga oluline ruum

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Mööblihiid IKEA väidab, et lähema kümne aasta jooksul kaob väga suure tõenäosusega paljudest kodudest üks seni väga olulisel kohal olnud ruum.

IKEA Austraalia disainijuht Tiffany Buckins ütleb, et kuna kinnisvarahinnad üha kerkivad ja uusarenduste eluruumid tänu sellele üha kahanevad, on väga tõenäoline, et lähitulevikus kaob meie kodudest täielikult üks ruum, vahendab news.com.au.

Buckinsi hinnangul on selleks köök: inimesed hakkavad üha rohkem süüa valmistama kas kortermajade ühisköökides või ostavad valmistoitu, mida elutoa seina äärde paigaldatud miniköögis kiirelt soojendada. 

Alles jäävad köögid tõenäoliselt eramajadesse, kus ruumipuudus pole nii terav probleem, ja maapiirkondadesse. Kuid ka eramajad tõmbavad lähitulevikus kindlasti koomale: kaovad igasugused abiköögid ja majapidamisruumid, mis siiani kodudes hulga ruumi võtnud ja sageli väga ebapraktiliseks osutunud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles