Väga eemaletõukav viga, mida paljud köögis teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kas arvad, et oled köögis eeskujulik puhtusepidaja? Tõenäoliselt paljus võid ollagi, kuid üks komistuskivi kipub olema ka neil, kes muidu veatud. 

Nimelt ei puhasta ega vaheta hämmastavalt paljud inimesed oma nõudepesušvamme ja puhastuslappe piisavalt tihti, vahendab kokandusportaal The Kitchn. Ka köögirätikuid vahetatakse liiga harva, hoolimata sellest, et paljudel on kombeks toidu valmistamise ajal ka toiduseid käsi rätikusse puhtaks tõmmata.

Ideaalis tuleks köögirätikud vahetada iga päev. Neid võiks olla piisav arv, et pesukordade vahel rätikud otsa ei lõppeks, seega vähemalt seitse, aga ideaalis ka rohkem. Näiteks lastega majapidamises võib neid kuluda rohkem kui üks päeva jooksul.

Pesukäsnasid tuleks kas kord nädalas keeva veega üle loputada või siis lihtsalt välja vahetada. Samuti tuleks loputada või vahetada puhastuslappe, millega pühid näiteks lauda ja tööpinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles