Tõhusad lahendused, kuidas puuke oma aiast eemal hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: James Gathany / AP

Puugihooaeg on käes ja erinevaid tervisehädasid tekitava putuka tõrjumise ning eemale hoidmise nipid kuluvad marjaks ära.

Portaal Simple Most toob välja mõned tõhusamad meetmed, mille abil puuke oma koduaiast eemal hoida.

Ära jäta peidupaiku. Puukidele meeldib elutseda kuivanud lehtede all ja pikaks kasvanud rohu sees. Samuti armastavad nad igasugu sodi- ja prügihunnikuid aias. Seega on heaks puugivastaseks meetmeks oma aia eest hoolitsemine: niida muru ja ära lase kolal kuhjuda.

Piira liikumist. Puugid pääsevad aeda tihti ringiliikuvate loomade abil. Pane majale aed ümber, et uitavad metsloomad, hulkuvad kassid, võõrad koerad ja teised neljajalgsed puukidele sinu aeda priiküüti ei pakuks. Pisut on abi ka sellest, kui krundi piirid killustikuga katad.

Hoia aiaäärtest eemale. Kui elad metsa vahetus läheduses, ära sea oma õueelu sisse aia äärtesse. Laste mänguväljakud, väliköögid ja muu taoline võiks olla metsast võimalikult kaugel.

Kasvata taimi. Puukidele mõjub eemaletõukavalt nii mõnegi taime lõhn: kindlasti tasuks kasvatada küüslauku, piparmünti, lavendlit, sidrunheina ja teisi tugevalõhnalisi taimi. 

Võta kanad. Või mõned muud kodulinnud. Paljud linnud söövad puuke, näiteks kanad ja haned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles